Recursos TIC

En aquesta secció pots trobar recursos tics rel·lacionats amb el meu PLE

10 recursos TIC per a treballar el contingut de la unitat didàctica


Per a recopilar imatges i sons


*Banc d'imatges i sons: Ací podràs descarregar molts sons i imatges que necessites per als teus treballs.

* 57 llocs on cercar imatges de domini públic. 



Per a treballar les figures musicals


*Aprendo Música. Aquesta web recopila interactius per a practicar amb ritmes, notació, signes e instruments musicals en Primària.

*EarTeach. Per als alumnes més avançats, aquesta aplicació online y descarregable ajuda a mijorar la identificació d'acordes, intervals y escales.

*Las notas. Sencill joc online per a afiançar les notes musicals, adecuat per a diferents nivells.

Els instruments 


*Los instrumentos musicales. Complet blog amb informació sobre tots els instruments, clasificats per tipus i subtipus, amb imatges, videos i altres dades.

*Sound & Music. Colecció d'apps per a Android que permeten provar diferents instruments musicals. Si preferixes opcions online pots visitar aquesta recopilació.

*Explore the World of Musical Instruments. Pàgina web desenvolupada pel projecte MIMO(Musical Instrument Museums Online) on es reuneix informació en set idiomes sobre instruments musicals del món i els seus sons.

* Museo virtual. La web de la Fundación Joaquín Díaz i el seu Museu de la Música (Iruña, Valladolid) inclou una àmplia col·lecció d'instruments tradicionals de tot tipus, amb informació de cadascun d'ells i arxius sonors reals, a més de mòduls didàctics per a Primària i Secundària. 


Paisatges sonors


*Llista de reproducció per a treballar amb diferents paisatges sonors:


 https://www.youtube.com/playlist?list=PLExRIjBwxTXCK3beArqDtGCmjmbVJWag3


Altres recursos TIC de l'Àrea de Música


Creació i experimentació 


*Jam with Chrome. Aplicació online de Google que permet crear música de forma col·laborativa amb persones de qualsevol lloc del món. Es pot experimentar amb els instruments, acords i ritmes, i formar una banda de fins a quatre membres amb altres usuaris.

*Incredibox. Web per a crear melodies i ritmes utilitzant els efectes i les veus de diversos personatges protagonistes. La composició final pot gravar-se i compartir-se.

Historia y gèneres musicals 


* Music TimeLine. Servici gratuït i online de Google que permet observar de forma gràfica l'evolució dels estils musicals des de 1950 fins a l'actualitat i permet interactuar amb el diagrama històric per a anar aprenent un poc més sobre les característiques de cada època o gènere.

* Ciudad de la música. Esta web reunix un amplíssim arxiu de vídeos de música clàssica des de l'edat mitjana fins a l'actualitat, organitzats per èpoques i estils i per compositors.

* Cuéntame una ópera. Lloc web que acosta l'òpera als xiquets de diferents edats. Inclou contes, jocs amb els protagonistes de les cançons i activitats relacionades amb este gènere musical.

Partitures


* International Music Score Library Project. Biblioteca virtual col·laborativa que alberga partitures musicals de domini públic i treballs de compositors que desitgen compartir la seua música. S'organitza per autors, nacionalitats, instrumentació, tipus d'obra o idioma. A més, permet l'anàlisi i l'opinió sobre les obres en la pròpia web.

* Mutopia Project. Col·lecció de partitures d'ús lliure tant de música clàssica com actual, i de diversos estils.

* Partituras para clase. Bitàcola que recopila partitures especialment pensades per a utilitzar en l'aula, de qualsevol tipus d'estils musicals.

* Musescore. Programa gratuït per a crear i escriure partitures de forma visual i intuïtiva.

Cultura musical 


* MundoBSO. Web centrada en la música de cine, per a aprofundir en la creació musical i en l'art audiovisual i treballar esta matèria d'una forma diferent i amena.

* Rockdelux. En la web de la revista d'informació i crítica musical de referència a Espanya i Llatinoamèrica els teus alumnes podran familiaritzar-se amb l'anàlisi i la valoració d'obres musicals i ampliar la seua cultura musical. Una bona opció en anglés és Rolling Stone.

* El Conciertazo. Programa de TVE que acosta la música clàssica als xiquets a través d'actuacions, dibuixos animats i titelles. Una altra bona opció és Pizzicato, que repassa diversos gèneres, estils i èpoques musicals de manera divulgativa i amb un llenguatge adaptat als xiquets.

* Glosario musical. Ampli diccionari de termes musicals amb més de 700 termes que permet busques.


Ací vos compartisc el meu Symbaloc




No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.